Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Lisnato Testo»Kroasani»Kroasani preliveni čokoladom

Kroasani preliveni čokoladom

VecaVeca
Šef kuhinje
7143992k3379
Kroasani preliveni čokoladom
Fotografije: Veca
1 / 3
21/02/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
70 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
6
"Tako mali, tako slatki, tako mekani... kako da ih ne pojedeš?"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • brašno - 800 g
  • mleko - 150 ml
  • ulje - 100 ml
  • svež kvasac - 20 g
  • jaja - 1 komad
  • belanca - 1 komad
  • šećer - 1 kašika
  • so - 1/2 kašičice
  • Za premazivanje testa
  • margarin - 200 g
  • Za nadev
  • eurokrem - po potrebi
  • Za premazivanje kroasana
  • žumanca - 1 komad
  • Za glazuru
  • čokolada za kuvanje - 100 g
  • ulje - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U dublju posudu usuti polovinu brašna, so i izmešati. Dodati izmrvljen kvasac, uliti mlako mleko, ulje, šećer, 1 jaje i 1 belance i umutiti mikserom(nastavkom za testo). Isključiti mikser, dodati ostatak brašna i zamesiti testo.

Testo pouljiti sa obe strane. Prekriti čiatom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 40 minuta.

Nadošlo testo premesiti na pobrašnnenoj radnoj površini, formirati oblik valjka i iseći na 7 delova.

Svaki deo premesiti i razviti oklagijom na veličinu tanjira.

150 g margarina razmutiti viljuškom. Svaku koru premazivati razmućenim margarinom i ređati jednu na drugu. Poslednju koru ne mazati, već oklagijom razviti u veliki krug. Iseći na 16 trouglova.

Na svaki trougao staviti po 1 kašičicu eurokrema i uviti kiflice. Pleh premazati margarinom i poređati pripremljene kiflice. Žumance razmutiti viljuškom i premazati kroasane.

Na svaki kroasan staviti po malo margarina (utrošiti preostalih 50 margarina).

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta.

Pečene kroasane izvaditi iz rerne, prekriti ih čistom kuhinjskom krpom i ostaviti ih da se ohlade.

Za glazuru: Čokoladu polomiti na kockice, staviti u šerpu, dodati ulje i otopiti na pari.

Glazurom preliti kroasane.

Ostaviti da se glazura ohladi i stegne, pa kroasane poslužiti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: