Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Lisnato testo»Kolač od jabuke»Francuski kolač sa jabukama i karamelom

Francuski kolač sa jabukama i karamelom

IlariaIlaria
Šef kuhinje
44112531
Francuski kolač sa jabukama i karamelom1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Ako se govori o lepim kolačima i lepim ženama - uvek možete verovati francuzima"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 250 g
  • jabuke - 4 komada
  • maslac - 100 g
  • šećer - 120 g
* merne jedinice

Način pripreme

Šećer rastopite u tiganju na tihoj vatri dok ne dobijete svetao karamel. Dodajte maslac i mešajte smesu dok ne provri.

Oljuštite jabuke, isecite na krupnije kriške i stavite u karamelu. Dinstajte 5 minuta na tihoj vatri. Jabuke sa karamelom prebacite u pleh u kojem ćete peći kolač.

Odozgo stavite lisnato testo tako da pokrije jabuke i ivice savijte ispod. Testo izbušite na nekoliko mesta viljuškom.

Pecite kolač od jabuke 25 minuta na 200 stepeni, izvadite i okrenite na veliki tanjir.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: