Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Lisnato testo»Kroasani»Kroasani sa čokoladom

Kroasani sa čokoladom

KalinowaKalinowa
Početnik
6210
Kroasani sa čokoladom
Fotografije: Kalinowa
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Kuvanje
25 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
6
"Kroasani sa čokoladom za vašu kafu ili za popodnevnu užinu učenika"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 400 g
  • nutela - 200 g, ili druga tečna čokolada
  • jaja - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Pleh obložite papirom za pečenje ili ga nauljite.

Postavite jedan list lisnatog testa horizontalno i pomoću rezača za picu ili običnog oštrog noža isecite testo na tri jednaka pravougaonika.

Isecite svaki od pravougaonika dijagonalno da biste napravili trouglove.

Dodajte jednu 1 kašiku tečne čokolade u širokom kraju i uvaljajte u oblik kroasana.

Ponovite isto sa drugim listom lisnatog testa.

Stavite na pleh i svaki od kroasana premažite umućenim jajetom

Zagrejte rernu na 200 stepeni.

Pecite kroasane sa čokoladom oko 25 minuta ili dok ne porumene.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: