Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Lisnato testo»Kroasani»Domaći čokoladni kroasani

Domaći čokoladni kroasani

VanjicaVanjica
Šegrt
91462071
Domaći čokoladni kroasani
Fotografije: Vanjica
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
23 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
38 min.
Porcije
12
"Da li poznajete nekog ko ne voli čokoladu? Mi ne!"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • kvasac - 7 g
  • šećer - 45 g
  • so - prshovat
  • mleko u prahu - 30g
  • hladna voda - 300 ml
  • maslac - 280 g
  • čokolada - 100 g
  • jaja - 1 kom.
* merne jedinice

Način pripreme

1. Prosejano brašno pomešajte sa mlekom u prahu i malo soli. Sipajte šećer i kvasac razmućene u malo vode. Izmešajte sve sastojke i ostavite testo na toplom oko pola sata da nadođe. Premesite testo, zavijte ga u foliju i ostavite u frižideru da se sasvim ohladi.

2. Potom ga malo istanjite, stavite krišku maslaca, preklopite i razvucite oklagijom. Ponavljajte postupak sve dok ne istrošite maslac. Na površini posutoj brašnom istanjite testo na dugačak pravougaonik, preklopite ga na trećine, zavijte u foliju i stavite u frižider na pola sata.

3. Podelite testo na dva dela i istanjite na krug, pa ga isecite na šest delova. Svaki pospite rendanom čokoladom ili komadićima čokolade i zarolajte. Kroasane poređajte u tepsiju prekrivenu pek-papirom, ostavljajući dovoljno prostora između kroasana. Premažite ih umućenim jajetom i ostavite još pola sata da odstoje.

4. Pecite ih u rerni zagrejanoj na 220 stepeni 15 minuta. Ohlađene domaće čokoladne kroasane prelijte čokoladom ili pospite šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: