Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pitice»Male pitice sa peršunom i sirom

Male pitice sa peršunom i sirom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Male pitice sa peršunom i sirom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
12
"Mini pitice za doručak, da sa njima iznenadite bliske ljude"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 12 komada
  • jaja - 3 komada, velika
  • sir - 250 g, ne mnogo slan
  • peršun - 1/2 vezice
  • kiselo mleko - 2 - 3 kašike, izvršite
  • maslac - oko 80 g
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja se umute sa kiselim mlekom i dodaje im se namrvljeni sir.

Koristim meki i ne mnogo slani sir. U zavisnosti od toga koliko je slan, može da varira gramaža koju ćete stavite u nadev.

Opran peršun se secka na krupno i dodaje se u sve ostalo. Meša se.

Maslac se otapa na slaboj vatri, a po želji u njega može da se doda i malo ulja.

Uzima se po jedna kora za pitu i maže se masnoćom, raspoređuje se na svaku po malo nadeva i uvija se u puža. Može i da se nagužva i napravi ruža - kako vam se sviđa.

Da bi pitice sačuvale oblik, stavljaju se u namazane kalupe za mafine.

Mažu se sa još masnoće i peku se u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne dobiju zlatastu preplanulost.

Male pitice sa sirom i peršunom se ostavljaju da se ohlade i tek tad se vade iz kalupa.

Brz, jednostavan i ukusan klasičan doručak za decu i odrasle!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: