Domaći Oreo keks

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Glavni urednik
216706
Domaći Oreo keks2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
20
"Ako vaše dete obožava Oreo keks - ne propustite da ga obradujete njime"

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 i 1/4 šolje
  • kakao - 1/2 šolje, nezaslađen, u prahu
  • soda - 1 kašičica
  • prašak za pecivo - 1/4 kašičice
  • so - 1/4 kašičice
  • šećer - 1 - 1 i 1/2 šolja
  • maslac - 1/2 šolje, + 2 kašike, neslan, sa sobne temperature
  • kafa - 40 - 50 ml, topla
  • jaje - 1 veliko
  • Za krem
  • maslac - 1/4 šolje, neslan, sa sobne temperature
  • masnoća - 1/4 šolje, stvrdnuta, biljna
  • šećer u prahu - 2 šolje, prosejan
  • vanila - 2 kašike, ekstrakt
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte rernu na 180 stepeni i postavite posudu papirom za pečenje.

Pomešajte zajedno brašno, kakao u prahu, sodu, prašak za pecivo, so i šećer. Umutite meki maslac sa šećerom u gladak krem i dodajte jaje.

Dolijte kafu (može i sveže mleko) i nakon toga dodajte suve sastojke i mešajte, dok se ne homogenizuje. Količina šećera je po vašoj želji - za slađi keks dodajte jednu i po šolju.

Stavite smesu na jedan sat u frižider da se stegne. Nakon toga kidajte male loptice i poređajte ih u posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje na odstojanju jednu od druge.

Po želji blago pritisnite dnom čaše, da se oblikuju. Stavite keks da se ispeče 9-11 minuta, a vrata rerne otvorite malo tek pred kraj pečenja. Gotov keks ohladite na rešetki.

Da biste spremili krem za lepljenje keksa umutite dve vrste masnoće sa sobne temperature dok se ne dobije gladak krem. Nakon toga dobro umutite sa šećerom u prahu nekoliko minuta i na kraju dodajte i vanilu.

Preko svakog keksa stavljajte po malo krema i slepite keks dva po dva blagim pritiskanjem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: