Način pripreme
Sipajte sveže mleko u šerpu. Dodajte oprani pirinač i skuvajte na slaboj vatri, dok pirinač potpuno ne upije tečnost.
Sklonite posudu sa vatre i aromatizujte jednom vanilom. Isecite oljuštene kruške na male parčiće.
Stavite ih u šerpu, pokrijte vodom i skuvajte 10 minuta. Sklonite šerpu sa vatre i prospite tečnost. Ohladite.
Isecite na sitno bademe i čokoladu.
Odvojite belanca od žumanaca. Prve umutite u penu sa prstohvatom soli 5 minuta. Žumanca mutite 5 minuta sa 80 g šećera. Umutite žumanca i sipajte u skuvani pirinač, dodajte u porcijama i belanca.
Sastojke dobro sjedinite. Postavite kalup prečnika 22 cm parčetom papira za pečenje. Namažite blago. Sipajte pirinač, poravnajte i pospite parčićima krušaka, badema i čokolade.
Pokrijte pirinčem i ponovo pospite kruške, nademe i čokoladu i tako dok ne potrošite sastojke za kolač od pirinča.
Pecite kolač sa kruškama na 170 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni sa ventilatorom 35-40 minuta.
Izvadite kalup iz rerne, sačekajte 20 minuta i tada oslobodite kolač.
Dodatno ohladite na rešetki pre nego što isečete kolač od pirinča sa kruškama, belom čokoladom i bademima!
Nek vam je slatko!