Način pripreme
Veoma lak za spremanje i meni je u odeljku omiljeni kolač. Nije suv, već mnogo sočan zbog jabuka. Ovo su sastojci za pola doze.
U dubokoj posudi mutim 2 jaja (sa sobne temperature) i 130 g smeđeg šećera u vazdušastu smesu.
Nakon toga dodajem jednu vanilu, cimet po ukusu, 125 ml svežeg mleka (da nije hladno), 125 g istopljenog maslaca.
Ponovo mutim dok se ne pomešaju sastojci.
Na kraju dodajem postepeno šolju brašna, prosejanog zajedno sa praškom za pecivo, 80 g namrvljenih oraha i jednu jabuku (srednju) oljuštenu i isečenu na tanke kriške.
Mešam sve i sipam dobijenu smesu za kolač od jabuke u kalup za kolač ili posudu za pečenje postavljenu papirom za pečenje.
Peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta dok čačakalica ne bude suva.
Nakon što se ohladi po želji se posipa šećerom u prahu.
Omiljeni obični kolač sa jabukama i orasima, kojim će svi kod kuće biti zadovoljni!