Štapići od kačkavalja

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
331
358
Štapići od kačkavalja
Fotografije: Jordanka Kovacheva
1 / 7
04/03/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Skuvaj15 min.
Ukupno30 min.
Porcije10
"Nećemo da smršamo, jer volimo da grickamo tokom celog dana, ali u krajnjem slučaju, ko može da odoli ovim štapićima od kačkavalja"

Potrebni sastojci

  • brašno - 205 g
  • kvasac - 10 g, svež
  • voda - 100 ml
  • kačkavalj - 100 g, veoma tvrd, parmezan ili stariji zreo čedar
  • sitan sir od kačkavalja - 30 g
  • maslinovo ulje - 30 ml
  • so - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

1. Suvi kačkavalj narendajte ili sameljite u prah. Što je kačkavalj zreliji i aromatičniji, toliko će lepši biti štapići.

2. Kvasac izmrvite u toploj vodi. Dodajte maslinovo ulje i sitan sir, pa sve dobro promešajte.

3, U tečnu smesu prosejte brašno, dodajte so i polovinu mlevenog kačkavalja.

4. Umesite glatko testo, koje zatim pokrijte providnom folijom i stavite ga na 30 minuta u frižider.

5. Testo tazvucite na radnoj površini oklagijom i pospite ga preostalim kačkavaljem. Kod pritiskanja oklagijom, kačkavalj utisnite u testo. Na ovaj način razvlačite testo dok ne potrošite kačkavalj i dok ne dobijete tanku koru.

6. Isecite testo na pravougaone trake dužine 7-8 cm i relativno uske (1, 5-2 cm), koje zatim poređajte u 2 pleha, pokrivena papirom za pečenje. Svaki pleh sa grisinima pecite na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni oko 15 minuta.

Gotove štapiće ostavite da se ohlade i poslužite ih kao grickalice uz aperitiv ili kao zabavu za male i starije u svako vreme.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: