Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Čokoladni mafini sa glazurom od bele čokolade

Čokoladni mafini sa glazurom od bele čokolade

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Čokoladni mafini sa glazurom od bele čokolade
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
12
"Čokoladni mafini sa glazurom od bele čokolade - jednostavno ih obožavamo"

Potrebni sastojci

  • brašno - 250 g
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 100 g
  • maslac - 100 g
  • čokolada - 100 g, parčići
  • orasi - 100 g, krupno mleveni
  • kakao - 2 kašike
  • prašak za pecivo - 2 kašičice
  • rum - 4 kašike
  • sveže mleko - 10 kašika
  • za glazuru
  • bela čokolada - 200 g
  • crna čokolada - 100 g
  • srebrne perle - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

U veliku posudu prosejte brašno sa praškom za pecivo, kakaom i prstohvatom soli.

Dodajte kratko viljuškom umućena jaja, šećer, izlommljenu čokoladu, krupno mlevene orahe, rum i sveže mleko

Sipajte istopljeni maslac i homogenizujte veoma dobro smesu za vaše ukusne čokoladne mafine.

Napunite dve trećine čaša za mafine njom. Stavite čaše u kalup i ispecit ena 170 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni sa ventilatorom.

Probajte drvenim šišom da li je gotovo. Gotove domaće mafine ohladite na rešetki.

Nalomite belu čokoladu, isotpite je na pari i malom kašičicom prelijte svaki mafin.

Pazite da nije mnogo toplo i da ne iscuri van kolača.

Kada se bela čokolada prosuši, istopite crnu i šprcem nacrtajte rešetku preko svakog kolača.

Ukrasite čokoladne mafine sa glazurom perlama ili po vašem ukusu.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: