Slatke rolnice

VecaVeca
Kuvar
487
114
2k
48
5
Slatke rolnice
Fotografije: Veca
1 / 13
27/02/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema90 min.
Skuvaj20 min.
Ukupno110 min.
Porcije4
"Neizostavno ih probajte, tako su ukusne i mekane..."

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • mleko - 300 ml
  • svež kvasac - 30 g
  • šećer - 4 kašika
  • so - 1 prstohvat
  • jaja - 1 komad
  • maslac - 100 g
  • brašno - 600 g
  • Za nadev
  • krem - po potrebi (džem, pekmez)
  • Za premazivanje pre pečenja
  • voda - po potrebi
  • jaje - 1 komad
  • ulje - 1 kašika
  • Za premazivanje pečenih rolnica
  • maslac - po potrebi
  • Za posipanje
  • šećer u prahu - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

Priprema testa: U mlakom mleku rastvoriti kvasac, dodati 1 kašiku šećera, izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta.

U dublju posudu usiti 300 g brašna, posoliti, umešati preostali šećer (3 kašike), dodati jaje, maslac, nadošli kvasac i umutiti mikserom. Isključiti mikser, umešati preostalo brašno (300 g) i zamesiti mekše testo. Prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da se testo udvostruči.

Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu, premesiti i formirati oblik valjka. Iseći na 12 delova i svaki deo premesiti formirajući loptice. Prekriti ih čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoje 15 minuta.

Joptice razviti oklagijom i na svaku staviti po 1 kašičicu eurokrema (džema ili pekmeza), preklopiti prvo levu stranu, zatim desnu i urolati.

Pleh obložiti pek-papifom i poređati pripremljene rolnice. Premazati ih vodom, prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoje 15 minuta.

Za to vreme uključiti rernu da se zagreje na 250 stepeni. Jaje i ulje razmutiti ručnom žicom za mućenje i premazati rolnice. Peći na 200 stepeni 20 minuta.

Gotove rolnice izvaditi iz rerne i premazati ih maslacem.

Prekriti ih čistom kuhinjskom krpom i ostaviti ih da se prohlade.

Rolnice posuti šećerom u prahu, servirati i poslužiti.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: