Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Mafini sa agavom

Mafini sa agavom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Mafini sa agavom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
8
"Mafini sa agavom idu sjajno uz šolju toplog mleka ili čaja"

Potrebni sastojci

  • brašno - 180 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • jaja - 2 komada, XL
  • sirup od agave - 85 ml
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • bademovo mleko - 2 kašike
  • sok od limuna - 3 - 4 kapljice
  • so - 1 prstohvat
  • čokolada - 8 parčića, mlečna ili crna
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite u vazdušastu penu jaja sa prstohvatom soli.

Redom dodajte sirup od agave, maslinovo ulje, kapljice limunovog soka i mleko. Ako volite slađe možete da stavite malo više sirupa.

Na kraju prosejte u procijama u smesu brašno sa praškom za pecivo i mešajte kružnim pokretima dok se smesa ne homogenizuje.

Ako ste povećali količinu sirupa možda će biti potrebno da dodate i još malo brašna dok ne dobije testo za kolač/smesu.

Rasporedite u kalupe za mafine, ali ne punite do vrha. Meni je ispalo 8 komada. Za više - duplo povećajte sastojke.

U svaki bocnite po jednu kocku čokolade, tako da ona skoro potone.

Pecite mafine u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 20 minuta ili dok čačkalica ne bude suva.

Servirajte sa kafom, čajem ili šoljom toplog mleka.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: