Način pripreme
Umutite u vazdušastu penu jaja sa prstohvatom soli.
Redom dodajte sirup od agave, maslinovo ulje, kapljice limunovog soka i mleko. Ako volite slađe možete da stavite malo više sirupa.
Na kraju prosejte u procijama u smesu brašno sa praškom za pecivo i mešajte kružnim pokretima dok se smesa ne homogenizuje.
Ako ste povećali količinu sirupa možda će biti potrebno da dodate i još malo brašna dok ne dobije testo za kolač/smesu.
Rasporedite u kalupe za mafine, ali ne punite do vrha. Meni je ispalo 8 komada. Za više - duplo povećajte sastojke.
U svaki bocnite po jednu kocku čokolade, tako da ona skoro potone.
Pecite mafine u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 20 minuta ili dok čačkalica ne bude suva.
Servirajte sa kafom, čajem ili šoljom toplog mleka.
Nek vam je slatko!