Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Rebarca»Jagnjeća rebra sa đumbirom

Jagnjeća rebra sa đumbirom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Jagnjeća rebra sa đumbirom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
7 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
135 min.
Porcije
2
"Jagnjeća rebra sa đumbirom - ovo je jelo koje svaka rerna zaslužuje, ako nas razumete"

Potrebni sastojci

  • jagnjeća rebra - 550 g
  • đumbir - 20 g, neoljušten koren
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • maslinovo ulje - oko 8 supenih kašika
  • soja sos - 4 supene kašike
  • biber - 3 - 4 prstohata ili po ukus
  • krompir - 6 - 8 komada, svež, sitan, crveni
  • belo vino - 50 ml
  • voda - 100 ml
  • menta - 1 kašičica, suvi listovi
  • so - po ukus
* merne jedinice

Način pripreme

1.Beli luk i đumbir (nemojte ljuštiti) izrendajte na fino rende. Pomešajte sa soja sosom, maslinovim uljem i biberom i sa ovom smesom lepo natrljajte jagnjeća rebra. Možete ih ostavii cele ili prepoloviti na dva dela za dve posebne porcije.

Stavite u posudu, pokrijte streč folijom i stavite u frižider 4-5 sati.

2. Kad se rebarca lepo začine, stavite u pleh, namazan maslinovim uljem i prelijte sa malo belog cina i pospite mentom. Na dno pleha sipajte vodu i uvijte aluminijumskom folijom.

Pecite na 150 stepeni na tihoj vatri 1 sat i 20 minuta.

3. Krompir isecite na tanke krugove, nemojte ljuštiti. Posolite i lepo uvaljajte u maslinovo ulje. Rasporedite u pleh u jagnjetinu, gde bi trebalo još da ima tečnosti, pošto su se do sada rebra samo dinstala. Ako procenite, dodajte još vode ili maslinovog ulja.

4. Foliju skinite, temperaturu povećajte na 180 stepeni i jagnjetinu sa krompirom pecite dok ne bude potpuno gotov krompir i dok ne dobije zlatnu koricu meso - oko 30 minuta ili više ako je potrebno.

Toliko aromatična, krehka i ukusna jagnjeća rebra sa đumbirom, prste da poližeš!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: