Način pripreme
1.Beli luk i đumbir (nemojte ljuštiti) izrendajte na fino rende. Pomešajte sa soja sosom, maslinovim uljem i biberom i sa ovom smesom lepo natrljajte jagnjeća rebra. Možete ih ostavii cele ili prepoloviti na dva dela za dve posebne porcije.
Stavite u posudu, pokrijte streč folijom i stavite u frižider 4-5 sati.
2. Kad se rebarca lepo začine, stavite u pleh, namazan maslinovim uljem i prelijte sa malo belog cina i pospite mentom. Na dno pleha sipajte vodu i uvijte aluminijumskom folijom.
Pecite na 150 stepeni na tihoj vatri 1 sat i 20 minuta.
3. Krompir isecite na tanke krugove, nemojte ljuštiti. Posolite i lepo uvaljajte u maslinovo ulje. Rasporedite u pleh u jagnjetinu, gde bi trebalo još da ima tečnosti, pošto su se do sada rebra samo dinstala. Ako procenite, dodajte još vode ili maslinovog ulja.
4. Foliju skinite, temperaturu povećajte na 180 stepeni i jagnjetinu sa krompirom pecite dok ne bude potpuno gotov krompir i dok ne dobije zlatnu koricu meso - oko 30 minuta ili više ako je potrebno.
Toliko aromatična, krehka i ukusna jagnjeća rebra sa đumbirom, prste da poližeš!
Prijatno!