Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Palenta sa pečurkama

Palenta sa pečurkama

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Palenta sa pečurkama
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Nije vam potrebno desetine sastojaka da napravite ukusno jelo - vidite da i sa malo može"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 250 g, šampinjoni
  • beli luk - 2 čena
  • maslac - 20 g
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • ruzmarin - 1 prstohvat
  • biber - 1 prstohvat ili po ukusu
  • so - 1 prstohvat
  • Palenta
  • kukuruzni griz - 110 g
  • bujon od pečuraka - 200 ml
  • sveže mleko - 200 ml
  • sok od limuna - 2 kašike
  • maslac - 20 g
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte maslac (20 g) sa maslinovim uljem (1 kašika) na slaboj vatri. U njih stavite čenove belog luka, isečene na kriške.

Kada beli luk pusti aromu stavite pečurke, takođe isečene na kriške i prethodno očišćene.

Kuvajte dok se ne redukuje sos koji ispuštaju pečurke i dok one ne postanu krhke i meke.

Posolite, začinite biberom i ruzmarinom i sklonite sa vatre.

U šerpi zagrejte pomešane mleko i bujon od pečuraka. Kada dostignu tačku ključanja sipajte kukuruzni griz - palentu. Smanjite vatru i kuajte uz neprestano mešanje dok se ne zgusne i ne postane kaša. Tada stavite so, maslac (20 g) i sok od limuna.

Mešajte još minut-dva i sipajte u dva tanjira za serviranje. Odozgo rasporedite pečurke i servirajte.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: