Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Parmezan palenta sa raguom sa kobasicama

Parmezan palenta sa raguom sa kobasicama

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Parmezan palenta sa raguom sa kobasicama
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Aromatično i fascinatno ukusno na italijanski način"

Potrebni sastojci

  • za palentu
  • kukuruzni griz - 100 g, za kačamak
  • bujon - 400 ml, pileći
  • parmezan - 5 - 6 supenih kašika
  • maslac - 20 g
  • kisela pavlaka - 1 supena kašika
  • za ragu sa kobasicama
  • teleće kobasice - 2 komada (otprilike 200 g) sirove
  • luk - 1 glavica, mala, naseckana
  • beli luk - 1 čen, naseckan
  • paradajz - 400 g, oguljeni, na kockice
  • paradajz pire - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Izvadite mesnati nadev iz omotača kobasica. Zagrejte maslinovo ulje u dubokom tiganju na umerenoj temperaturi.

Dodajte mleveno meso od kobasica i pržite i pritiskajte špatulom dok se ne pretvori u mrve, otprilike 10 minuta. Dodajte prethodno naseckani luk i beli luk. Dobro izmešajte i pržite dok ne omekšaju ili otprilike 5-7 minuta.

Dodajte paradajz pire, mešajte i kuvajte 2 minute. Dodajte paradajz u kockicama. Kuvajte otprilike 15 minuta dok tečnost malo ne ispari.

U međuvremenu napravite palentu tako što stavite bujon u šerpu da provri. Kada provri smanjite ringlu na umerenu do slabu i počnite da dodajete po malo griza, neprestano mešajući.

Kuvajte uz neprestano mešanje otprilike 10 minuta ili dok se palenta ne zgusti i ne skuva. Dodajte paremazn i ponovo izmešajte.

Dodajte kiselu pavlaku i maslac. Mešajte dok se ne istopi. Servirajte palentu u dubokom tiganju i na nju ragu sa kobasicama.

Parmezan palenta sa raguom sa kobasicama je veoma ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: