Testenina sa karfiolom i tunjevinom

Testenina sa karfiolom i tunjevinom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Testenina sa karfiolom i tunjevinom
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
10/03/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema25 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno45 min.
Porcije2
"Ova testenina mi se toliko usladila, da osećam kako ću je često-često spremati"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Iskidajte karfiol na ružice i skuvajte ga u posoljenoj vodi sa kriškom limuna. Procedite i izgnječite viljuškom.

U tiganju zagrejte šolju maslinovog ulja. Zapržite na kratko čen belog luka dok ne postane zlatast i izvadite ga.

U aromatizovano maslinovo ulje sipajte pire od karfiola. Dodajte jednu konzervu tunjevine, iz koje ste prethodno prosuli ulje.

Promešajte sastojke i sklonite posudu sa ringle.

Skuvajte testeninu - najbolje pene rigate, u kipućoj posoljenoj vodi prema uputstvu za vreme na pakovanju. Procedite i odmah prebacite u tiganj sa karfiolom.

Sipajte malu kutlaču vode, u kojoj ste kuvali testeninu. Vratite tiganj na ringlu na 4-5 minuta mešajući neprestano dok se testenina dobro ne začini.

Sipajte vruću testeninu sa karfiolom i tunjevinom u tanjire, pospite prestohvatom narendane kore limuna i servirajte odmah.

Iznenadićete se koliko je ukusna!

Nek vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: