Način pripreme
Špagete skuvamo u posoljenoj vodi. Kad budu gotove, ocedimo, sačuvamo deo vode u kojoj su se kuvale.
Za to vreme luk sitno sečemo i iseckamo beli luk i peršun.
Tunjevinu ocedimo. Izrendamo koru od pola limuna.
Kad špagete budu skoro gotove, 4 supene kašike ulja ugrevamo u tiganjiu i propžimo luk.
Kad omekša dodajemo i beli luk. Nakon toga sipamo ribu i kukuruz i dobro promešamo.
Ako je kukuruz zamrznut, ostavljamo nekoliko minuta, može i sa poklopcem da se kukuruz lakše skuva.
Nakon toga dodajemo kuvane šagete sa pola šolje odvojene vode, rendanu koru limuna, malo sveže isceđenog soka od limuna i začinimo solju i bibeorm. Dobro promešamo. Ako je potrebno sipamo još vode.
Pre serviranja posipamo peršunom i parmezanom.
Testenina sa tunjevinom i kukuruzom je gotova.