Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Testenina sa tunjevinom i kukuruzom

Testenina sa tunjevinom i kukuruzom

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
4561501k214
Testenina sa tunjevinom i kukuruzom
Fotografije: Raya Andonova
1 / 2
17/06/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Ukusne špagete sa kukuruzom i tunjevinom Ručak je gotov"

Potrebni sastojci

  • tunjevina - 1 konzerva, oko 150 g
  • špagete - 200 g
  • luk - 1 glavica, mala
  • beli luk - 10 čenova
  • kukuruz - oko 100 g, zamrznut ili iz konzerve
  • limun - sveže iseceđen sok i izrendana kora
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • peršun - 2 supene kašike
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Špagete skuvamo u posoljenoj vodi. Kad budu gotove, ocedimo, sačuvamo deo vode u kojoj su se kuvale.

Za to vreme luk sitno sečemo i iseckamo beli luk i peršun.

Tunjevinu ocedimo. Izrendamo koru od pola limuna.

Kad špagete budu skoro gotove, 4 supene kašike ulja ugrevamo u tiganjiu i propžimo luk.

Kad omekša dodajemo i beli luk. Nakon toga sipamo ribu i kukuruz i dobro promešamo.

Ako je kukuruz zamrznut, ostavljamo nekoliko minuta, može i sa poklopcem da se kukuruz lakše skuva.

Nakon toga dodajemo kuvane šagete sa pola šolje odvojene vode, rendanu koru limuna, malo sveže isceđenog soka od limuna i začinimo solju i bibeorm. Dobro promešamo. Ako je potrebno sipamo još vode.

Pre serviranja posipamo peršunom i parmezanom.

Testenina sa tunjevinom i kukuruzom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: