Način pripreme
Odmah pojašnjavam - ili pikantna konzerva ili obična tunjevina i sos od čilija. Sa pikantnom konzervom postaje prilično ljuto, sa čili sosom ima malo manje ljut ukus.
Prvo skuvamo testeninu u slanoj vodi sa malo ulja. Kada se skuva, ocedimo i ostavimo sa strane, ponovo dodajući ulje i so - da se ne bi lepilo od stajanja.
U kaseroli propržite seckani luk, dodajte masline. Sledi riba, ako volite ribu, možete dodati i konzervu sardina ili inćuna.
Sipajte paradajz pire. Uvek dodam kašiku šećera kada koristim paradajz pire da ubijem kiselkast ukus. Začinite solju i biberom. Evo trenutka kada, ako smo koristili običnu tunjevinu, dodamo čili sos - količinu po želji.
Sklonite sos sa ringle i sipajte u dublju šerpu, dodajte kuvanu testeninu i promešajte. Razbijamo jaje i dodamo samo žumance u testeninu, ponovo mešamo.
Sipajte u tanjire i pospite testeninu sa tunjevinom parmezanom. Ostaje samo da sipate čašu vina, a uz ovu pikanrnu testeninu sa tunjevinom i maslinama vino odlično ide – upozoreni ste.