Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolači za goste»Pikantna testenina sa tunjevinom i maslinama ​

Pikantna testenina sa tunjevinom i maslinama ​

Nikolina GeorgievaNikolina Georgieva
Šegrt
432013317
Pikantna testenina sa tunjevinom i maslinama ​
Fotografije: Nikolina Georgieva
1 / 2
28/11/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Sipajte u tanjire i pospite testeninu sa tunjevinom parmezanom. Ostaje samo da sipate čašu vina, a uz ovu pikanrnu testeninu sa tunjevinom i maslinama vino odlično ide – upozoreni ste."

Potrebni sastojci

  • testenina - 400 g
  • paradajz pire - 500 ml
  • tunjevina - 1 konzerva, pikantna
  • luk - 1 glavica
  • masline - 10 komada
  • jaja - 1 komad
  • parmezan - 100 g
  • so
  • biber
  • ljuti čili sos
* merne jedinice

Način pripreme

Odmah pojašnjavam - ili pikantna konzerva ili obična tunjevina i sos od čilija. Sa pikantnom konzervom postaje prilično ljuto, sa čili sosom ima malo manje ljut ukus.

Prvo skuvamo testeninu u slanoj vodi sa malo ulja. Kada se skuva, ocedimo i ostavimo sa strane, ponovo dodajući ulje i so - da se ne bi lepilo od stajanja.

U kaseroli propržite seckani luk, dodajte masline. Sledi riba, ako volite ribu, možete dodati i konzervu sardina ili inćuna.

Sipajte paradajz pire. Uvek dodam kašiku šećera kada koristim paradajz pire da ubijem kiselkast ukus. Začinite solju i biberom. Evo trenutka kada, ako smo koristili običnu tunjevinu, dodamo čili sos - količinu po želji.

Sklonite sos sa ringle i sipajte u dublju šerpu, dodajte kuvanu testeninu i promešajte. Razbijamo jaje i dodamo samo žumance u testeninu, ponovo mešamo.

Sipajte u tanjire i pospite testeninu sa tunjevinom parmezanom. Ostaje samo da sipate čašu vina, a uz ovu pikanrnu testeninu sa tunjevinom i maslinama vino odlično ide – upozoreni ste.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: