Gaspačo od dinje

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Gaspačo od dinje
Fotografije: Yordanka Kovacheva
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
4
"Cela svežina leta sakupljena u ovom aromatičnom Gaspaču sa dinjom"

Potrebni sastojci

  • dinja - 500 g
  • krastavac - 2 komada, srednji
  • luk - 1/2 glavice
  • zelene paprike - 1 komad
  • beli luk - 1/2 čena
  • maslinovo ulje - za posipanje
  • so - po ukusu
  • sirće - po ukusu, jabukovo
* merne jedinice

Način pripreme

1. Stavite u posudu blendara očišćene komade dinje, papriku, krastavac, luk i beli luk. Stavite da se melje sve dok ne postane glatko.

2. Začinite solju i sirćetom po ukusu i ostavite da se ohladi.

3. Sipajte u posudice ili čaše aromatičnu letnju hladnu supu i pospite maslinovim uljem.

Hladna supa se može nazvati Gaspačo od dinje.

Španci je serviraju sa kockicom pršute. Kod njih se kombinacija dinje i pršute često sreće.

Probajte i vi!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: