Način pripreme
Još jedna zvezva u svetu Gaspača je ovaj od belih špargli. On obuhvata nežan i delikatan ukus i bio bi uživanje čak i za najfinije nepce.
Pripremite ga za vaše goste i servirajte ga u posudicama ili malim čašama dekorisanim filiranim bademima i vrhićima od špargli.
Bele špargle možete da skuvate sami ili da koristite gotove iz konzerve. U oba slučaja tečnost iz konzerve ili od kuvanje takođe ćemo koristiti za gaspačo. Ako se brinete da u kupljenim šparglama ima konzervanasa u vodi, nije problem da se ona baci i da se upotrebi čista mineralna voda.
Prvi korak je da sameljete sirove oguljene bademe. Nakon toga sameljite i hleb ukoliko je mnogo suv, a u slučaju da je mekan, dodaćete ga direkto u sastojke. Bilo bi dobro da se koristi samo sredina belog hleba da se ne bi promenila boja gaspača.
U mlevene bademe i hleb stavite krastavac - oguljen i iseckan na komadiće, meke i nežne bele špargle, luk, sirće, maslinovo ulje, 250 ml vode od kuvanja ili konzerve (ili kao što smo rekli - čistu vodu), so i crni biber.
Sameljite u blenderu sve otprilike 3 minute dok se ne dobije savršeno glatka i nežna konzistencija hladne supe.
Beli gaspačo prebacite u bokal ili drugu posudu koja vam odgovara i stavite u frižider na minimalno vreme od sat vremena.
Servirajte ovaj raskošni gaspačo od belih špargli ohlađen.
Prijatno!