Rakošno meze od pačijih želudaca

11/03/2020
"Jedemo pačije želuce, pijemo omiljeno piće i večera nekako dobija lepši smisao "
Priprema10 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno80 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano70
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pačiji želuci - 150 g
  • mladi luk - 2 - 3 struka
  • maslac - 15 g
  • ulje - 3 supene kašike
  • sok od pomorandže - od 1/2 pomorandže, sveže isceđen
  • sok od limuna - 2 - 3 supene kašike, sveže isceđen
  • belo vino - 1/2 šolje, polusuvo, može i slatko
  • biber - 2 prstohvata ili po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvamo pačije želuce dok ne omekšaju. Aromatični bujon možemo da sačuvamo za ukusnu supu od pačetine.

Isecite ih na kriške i pospite biberom.

u tiganju ugrejte ulje i u njemu sotirajte mladi luk, krupnije iseckan. Dodajte isečene pačije želuce sa maslacem i propržite.

Sipajte vino i sok od citrusa, posolite i kuvajte dok se sos ne redukuje i ne zgusne, a mirisi da se spoje. Po želji začinite sa još bibera.

Servirajte meze toplo i uživajte u lepom društvu dobrog pića.

Stvarno raskošno meze od pačijih želudaca!

Napomena: Uz pačetinu ide slatkasta nota, u ovom slučaju je od soka od pomorandže, a vino koje koristim je takođe slatko, njime se pojačava ukus, ali ni u kom slučaju ne treba da bude napadno.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar