Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća supa»Čorba od pilećih želudaca

Čorba od pilećih želudaca

vladimir Petrovskivladimir Petrovski
Početnik
174
Čorba od pilećih želudaca1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Mlečna čorba od želudaca - đakonija koja greje srce"

Potrebni sastojci

  • pileći želuci - 2 komada
  • voda - 1 litar
  • sveže mleko - 1 litar
  • aleva paprika - 2 kašike
  • brašno - 2 kašike
  • ulje - 1 šoljice
  • biber - po ukusu, mleven
  • beli luk - 3 čena, ispasiran
  • sirće - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

U ekspres lonac sipajte 1 litar vode i u njoj skuvajte očišćene i na kockice nasečene želudce.

Ocedite i prelijte ih hladnom vodom. U bujon od kuvanja dodajte litar svežeg mleka uz neprestano mešanje. Mleko ne treba da bude hladno, jer će se pretvoriti u konce.

U tiganj sipajte ulje, dodajte alevu papriku i brašno. Mešajte neprekidno. Dodajte malo bujona da masa bude ređa. Kada dobro rastvorite zapršku, sipajte je u bujon i mleko.

Dodajte želudce i kuvajte sve zajedno još 5-6 minuta. Prilikom serviranja pospite mlevenim biberom. Dodajte pasirani beli luk i sirće po ukusu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: