Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pačija Supa»Čorba od pačijih bubaca

Čorba od pačijih bubaca

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78716k965
Čorba od pačijih bubaca
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 7
07/02/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
16 min.
Kuvanje
105 min.
Ukupno
121 min.
Porcije
6
"Topla čorba od pačijih bubaca može da izleči sve boljke"

Potrebni sastojci

  • pačiji bubci - 260 g, očišćeni
  • praziluk - 1 struk
  • luk - 1 srednja glavica
  • celer - 1 struk, stabljika
  • šargarepa - 1 komad
  • sok od pomorandže - od 1/2 komada
  • sok od limuna - 2 - 3 kašike
  • ruzmarin - 1 kašika, sušeni
  • paršun - 2 - 3 kašike, svež, iseckani listovi
  • so - po ukusu
  • rezanca - 1 puna šaka ili više, po želji
  • ulje - 5 kašika ili maslinovo ulje
  • maslac - 1 mala grudva, po želji
  • Zaprška
  • žumanca - 1 komad, od velikog jajeta
  • kisela pavlaka - 2 kašike, izvršita
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

1. Pačiji bubci se kuvaju u obilnoj količini vode zajedno sa zelenim delom struka praziluka, pola glavice luka i jednom kašikom peršuna - može i ceo struk, neiseckan. Kada bubci dobro omekšaju, izvade se rešetkastom kašikom, iseku se na sitno, a bujon se procedi.

2. Druga polovina luka i praziluka se samelju sa celerom u pire. Šargarepa se iseče na sitno i sve se zaprži u ulju sa prstohvatom soli. Dodaje se kašika peršuna i ruzmarin da dobro pusti aromu.

3. Sipa se bujon u sveže isceđeni sokovi voća i ostavlja se da vri na umerenoj vatri 30 minuta.

Doliva se tečnost ako je neophodno.

4. Sipaju se rezanca i kuva se dok ne bude gotovo prema uputstvu na pakovanju. Soli se po ukusu, ako je neophodno, i po želji se rastapa malo maslaca unutra, ako imate pačiju mast - još bolje. Ako želite pačija čorba da bude laganija, nemojte dodavati više masnoće.

5. Sklanja se sa vatre u čeka se nekoliko minuta (da ne bi čekala obično dolivam šolju vode, jer i bez toga je bujon dosta konzistentan) i tako logično temperatura odmah spada.

6. Zaprži se sa umućenom pavlakom sa prstohvatom soli i žumancem, a zaprška treba da se prelije sa dve, tri kutlače bujona da se podesi temperatura i onda se sipa u čorbu.

Serviramo čorbu od pačijih bubaca vruću i posutu preostalim peršunom.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: