Sarmice zavežljaji sa crnom džigericom i pirinčem

12/03/2020
"Sarmice zavežljaji sa džigericom i pirinčem - boje i ukusi, nemamo strpljenja da ih probamo "
Priprema60 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno150 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano26
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U veliku šerpu sipajte vodu, dodajte 1 supenu kašiku soli i 1 supenu kašiku sirćeta. Stavite da provri. Stavite listove kupusa i blanširajte 3-4 minuta. Izvadite i ostavite na ubrus da se ocede.

Isecite sitno jednu glavicu luka. Ugrejte maslinovo ulje i propržite luk kratko.

Dodajte crnu džigericu, isečenu na male komade i pržite dok ne bude gotova. Skinite tiganj sa vatre.

Začinite prženu džigericu solju i prstohvatom bibera. U drugom tiganju zapecite pirinač dok ne dobije braonkastu boju, bez masti.

Sipajte od toplog bujona i kuvajte dok pirinač ne bude gotov. Pred kraj dodajte prženu džigericu. Skinite nadev sa vatre i ostavite da se ohladi.

Rasporedite listove kupusa na dasku. Na svaki stavite po 3-4 supene kašike pirinča i sakupite ivice u zavežljaj. Vežite kuhinjskim koncem.

Za sos u tiganj sipajte šoljicu maslinovog ulja, propržite 1 supenu kašiku brašna dok ne dobije braonkastu boju, sipajte šoljicu bujona ili vode u kojoj ste blanširali listove kupusa.

Mešajte dok se sos ne zgusne i dok ne dobije konsistenciju retke boze. Umutite jedno žumance sa 2 supene kašike kiselog mleka. Sipajte u sos, ostavite na vatri da provri i skinite.

U tanjir sipajte po kutlaču od sosa i odozgo stavite sarmice.

Neka vam je slatko sa ovim sarmicama zavežljajima sa džigericom i pirinčem.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar