Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Kavarma»Kavarma sa džigericom

Kavarma sa džigericom

Veronika MihailovaVeronika Mihailova
Inovator
1001737045
Kavarma sa džigericom
Fotografije: Veronika Mihailova
1 / 2
24/06/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Vašu kavarmu poslužite sa džigericom - u tanjir možete sipati malo pirinča, na njega stavite kavarmu i pospite sitno naseckanim peršunom."

Potrebni sastojci

  • džigerica - 1 kg, svinjska
  • slanina - 400 g
  • luk - 3 glavice, žuti, stari
  • zelene paprike - 2 komada, pečene
  • paradajz pasta - 1 supena kašika
  • paradajz - 1 komad
  • beli luk - 3 čena
  • pirinač basmati - 1 šolja
  • maslinovo ulje - ekstra devičansko
  • himalajska so - po ukusu
  • biber - melanž, po ukusu
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • čubar - 1 prstohvat
  • kurkuma - 1/2 kašičice
  • crni biber - 5 komad, u zrnu
  • piment - 5 komada, u zrnu
  • peršun - 1/2 vezice
* merne jedinice

Način pripreme

Prvi korak je da naseckate svinjsku džigericu.

Da je stavite u šerpu sa posoljenom vodom na ringli. Skivajte dok meso blago ne omekša, ali da nije skuvano. Za to vreme naseckajte svinjsku slaninu.

Da biste počeli da kuvate kavarmu, biće vam potreban veliki tiganj, možete koristiti i vok tiganj. Iscedite i stavite džigericu, takođe i svinjsku slaninu sa malo ekstra devičanskog maslinovog ulja.

Dodajte so i biber melanž i izmešajte. Naseckajte paprike i luk na žilijene i dodajte ih. Zatim cele čenove belog luka.

Ogulite i naseckajte paradajz i zajedno sa paradajz parstom ih sipajte u tiganj.

Dobro izmešajte i ostavite da se krčka na srednjem stepenu. Na kraju dodajte prstohvat čubra, kašičicu aleve paprike i sasvim malo vode.

Ostavite na umerenoj vatri na 10 minuta i posle kada je kavarma gotova, isključite.

Za to vreme uzmite 1 šolju basmati pirinča i stavite ga da se kuva sa 2 šolje posoljene vode.

Dodajte zrna crnog bibera i zrna pimenta u pirinač. Pre nego što bude skroz gotov, pospite kurkumom, ukoliko je potrebno - još malo soli i dobro izmešajte.

Poslužite vašu kavarmu sa džigericom tako što po želji u tanjir možete sipati malo pirinča, na njega stavite kavarmu i pospite sitno naseckanim peršunom.

Bon apetit!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: