Način pripreme
Prvi korak je da naseckate svinjsku džigericu.
Da je stavite u šerpu sa posoljenom vodom na ringli. Skivajte dok meso blago ne omekša, ali da nije skuvano. Za to vreme naseckajte svinjsku slaninu.
Da biste počeli da kuvate kavarmu, biće vam potreban veliki tiganj, možete koristiti i vok tiganj. Iscedite i stavite džigericu, takođe i svinjsku slaninu sa malo ekstra devičanskog maslinovog ulja.
Dodajte so i biber melanž i izmešajte. Naseckajte paprike i luk na žilijene i dodajte ih. Zatim cele čenove belog luka.
Ogulite i naseckajte paradajz i zajedno sa paradajz parstom ih sipajte u tiganj.
Dobro izmešajte i ostavite da se krčka na srednjem stepenu. Na kraju dodajte prstohvat čubra, kašičicu aleve paprike i sasvim malo vode.
Ostavite na umerenoj vatri na 10 minuta i posle kada je kavarma gotova, isključite.
Za to vreme uzmite 1 šolju basmati pirinča i stavite ga da se kuva sa 2 šolje posoljene vode.
Dodajte zrna crnog bibera i zrna pimenta u pirinač. Pre nego što bude skroz gotov, pospite kurkumom, ukoliko je potrebno - još malo soli i dobro izmešajte.
Poslužite vašu kavarmu sa džigericom tako što po želji u tanjir možete sipati malo pirinča, na njega stavite kavarmu i pospite sitno naseckanim peršunom.
Bon apetit!