Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Sarme»Ukusne sarmice od loze sa pirinčem

Ukusne sarmice od loze sa pirinčem

Teodora MeshterovaTeodora Meshterova
Pomoćnik kuvara
5213200
Ukusne sarmice od loze sa pirinčem1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
7
"Klasične posne sarmice od loze koje svi mi tako volimo"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 500 g
  • listovi loze - 1 tegla
  • luk - 2 glavice (star)
  • šargarepa - 2 komada
  • paradajz - 150 g, iz konzerve
  • ulje - 50 ml
  • so - 2 kašičice
  • biber - 2 kašičice
  • aleva paprika - 2 kašičice
  • čubar - 2 prstohvata
  • peršun - 1/2 vezice
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i oljuštite luk i isecite ga na sitno. Isto uradite i sa šargarepama.

Zagrejte ulje i izdinstajte povrće. Kada je gotovo dodajte pirinač, zapržite kratko, nakon toga dodajte vodu.

Dok voda ne uvri isecite paradajz iz konzerve na sitne kocke i dodajte ih u nadev. Nakon što voda uvri dodajte ih, zajedno sa sokom i usitnjenim peršunom.

Tako dobijenim nadevom napunite i uvijte sve listove i poređajte u duboku šerpu, na čije ste dno prethodno stavili nekoliko listova loze.

Kada se šerpa napuni, dolijte vodu, tek toliko da prekrije sarme, pokrijte tanjirom otvorom na dole i kuvajte na slaboj vatri dok ne bude potpuno gotovo! Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: