Način pripreme
1. Stavite čokoladu sa maslacem na paru da se rastopi. Ja uzimam 2 crne čokolade Schogetten, koja je sa odvojenim komadićima, a ne jedna cela čokolada - tako nije potrebno da lomim čokoladu i da mali komadi lete po kuhinji.
Kravlji maslac možemo zameniti sa kokosovim za ljubitelje zdravih jela. Mešamo sa vremena na vreme dok ne dobijemo dobru homogenu smesu i gustu čokoladnu masu.
2. Za to vreme u velikoj posudi umutite jaja miskerom jaja i šećer, treba da se utrostruči. Za dijabetičare šećer možete zameniti medom, stevijom, sirupom od agave ili javorovim sirupom.
3. Dodajte brašno i vanilu u smesu od jaja.
4. Ako ga deca neće jesti - po želji možete dodati konjak, rum ili neki drugi alkohol u smesu za sufle (ali nije obavezno).
5. Sipajte u posudu rastopljenu čokoladu sa maslacem i ponovo dobro umutite.
6. Sipajte u silikonske kalupe od smese, popunite skoro do ivica. Ja lično koristim silikonske kalupe, zato što se ne lepe(imam okrugle i tematske u obliku srca :), ali možete koristiti posudice za krem karamel ili kalupe za krem brule (keramičke ili vatrostalne).
7. Pecite 12-15 minuta na 180 stepeni. Klasičan recept za čokoladni sufle je 12 minuta, ali mi volimo malo pečenije, 15 minuta.
8. Izvadite iz rerne i ostavite sa strane na 5 minuta da se ohlade, za to vreme možete prirpemiti tanjire ili pločice za serviranje.
Poželjno je da konzumirate topao Čokoladni sufle, da bi imao tečnu unutrašnjost. Zato, ako procenite da imate previše smese, možete staviti malo fružider, čak i da je zamrznete. Važno je da pečete onoliko, koliko možete da koristite odjednom.
A sada samo uživajte u ovom neverovatnom čokoladnom izazovu, neka vam je slatko!