Način pripreme
Razvijte lisnato testo u jednu koru. Lagano ga razvijte oklagijom.
Rasecite ga u pravougaonike 6/10 cm ili prema vašim preferencijama.
Odsecite kalupčićem srculenca u jednom kraju pravougaonika i odstranite testo iz kalupa.
Drugu polovinu pravougaonika izbockajte viljuškom i namažite krem sirom.
Savijte pravougaonik na dva dela, tako da polovina sa odsečenim srcem bude na krem siru.
Srce popunite slatkom od malina ili drugim po vašem izboru.
Pomoću viljuške napravite rubove sa svih krajeva slatkih kolačića od lisnatog testa.
Kolačiće od lisnatog testa za Dan zaljubljenih poređajte u tepsiju obloženu papirom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 220 stepeni 10-15 minuta.
Pogledajte još kako se pravilno peče lisnato testo, kao i još trikova kako se prave kiflice od lisnatog testa.