Fusili sa slaninom, pavlakom i tartufima

Fusili sa slaninom, pavlakom i tartufima

12/03/2020
"Fusili sa slaninom, pavlakom i tartufima - savršen ručak"
Priprema10 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno25 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano250
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice7
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • fusili - oko 300 g, testenina
  • pavlaka - 400 g, za kuvanje
  • grana padano - 80 - 100 g
  • slanina - 125 g
  • tartufi - 5 - 6 g, crni
  • šalot - 2 - 3 komada
  • so - po ukus
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

1. Stavite vodu za testeninu da provri i paralelno sa tim seckajte sitno luk šalot, a slaninu isecite na trakice ili kockice.

2. Ugrejte maslinovo ulje i u njemu prvo propržite luk dok ne omekša, nakon toga stavite slaninu i pržite dok ne dobije zlatnu boju.

3. Smanjite vatru i sipajte pavlaku, meašjte da ne zagori po dnu. Posolite po ukusu.

4. U provrelu vodu sipajte testeninu sa prstohvatom soli. Prvog minuta mešajte - to je tajna da se ne lepi, a ne da dodajete masnoću. Kuvajte prema uputstvu na pakovanju dok ne bude gotova, al dente, ni u kom slučaju nemojte prekuvati.

5. U pavlaku koja vri stavite u delovima kuvane fusile al dente sa malo vode iz kuvanja. Izrendajte sir grana padano i većinu tartufa. Pojačajte vatru i mešajte dok se sos ne zgusne i dok ga testenina ne upije - ne više od 2 minuta.

6. Servirajte jelo toplo, odozgo na svaku porciju izrendajte još sira i ukrasite finim kriškama tartufa.

Veoma atomaični fusili sa slaninom, pavlakom i tartufima! Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar