Način pripreme
1. Stavite vodu za testeninu da provri i paralelno sa tim seckajte sitno luk šalot, a slaninu isecite na trakice ili kockice.
2. Ugrejte maslinovo ulje i u njemu prvo propržite luk dok ne omekša, nakon toga stavite slaninu i pržite dok ne dobije zlatnu boju.
3. Smanjite vatru i sipajte pavlaku, meašjte da ne zagori po dnu. Posolite po ukusu.
4. U provrelu vodu sipajte testeninu sa prstohvatom soli. Prvog minuta mešajte - to je tajna da se ne lepi, a ne da dodajete masnoću. Kuvajte prema uputstvu na pakovanju dok ne bude gotova, al dente, ni u kom slučaju nemojte prekuvati.
5. U pavlaku koja vri stavite u delovima kuvane fusile al dente sa malo vode iz kuvanja. Izrendajte sir grana padano i većinu tartufa. Pojačajte vatru i mešajte dok se sos ne zgusne i dok ga testenina ne upije - ne više od 2 minuta.
6. Servirajte jelo toplo, odozgo na svaku porciju izrendajte još sira i ukrasite finim kriškama tartufa.
Veoma atomaični fusili sa slaninom, pavlakom i tartufima! Prijatno!