Čokoladna oblanda

Ljiljana StankovicLjiljana Stankovic
Početnik
9
7
65
1
05/03/2020
"Oblanda, pa još čokoladna - nećemo odbiti, a vi?"
Priprema60 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno90 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano86
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • oblande - 1 pakovanje
  • jaja - 7 komada
  • šećer - 7 kašika šećera
  • vanilin šećer - 2 kesice
  • čokolada za kuvanje - 150 g
  • margarin - 250 g
  • šećer u prahu - 80 g
  • Za glazuru
  • čokolada za kuvanje - 80 g
  • ulje - 2 kašike ulja
  • bela čokolada - 30 g za ukrašavanje
* merne jedinice

Način pripreme

Penasto umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom, pa kuvati na pari uz neprekidno mešanje, dok se smesa ne zgusne. Dodati kockice izlomljene čokolade i mešati dok se ne rastope.

Posebno umutiti margarin sa šećerom u prahu sjediniti ohlađenim filom od čokolade i dobro izjednačiti obe smese.

Uzeti list oblande, pa hrapavu stranu premazati četvrtinom fila. Prekriti drugom oblandom. Postupak filovanja ponavljati dok se ne utroši sav material.

Glazura: Rastopiti sa malo ulja, i premazati oblandu. Kad se čokolada stegne rastopiti belu čokoladu i prošarati oblandu.

Napomena: Najbolje je umesto navedene količine margarina, da koristite pola maslaca, koji je ukusniji ali opusta fil, i pola margarina koji bolje steže fil.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar