Oblanda sa mlevenim mesom

VecaVeca
Kuvar
438
55
2k
36
4
13/04/2020
"Da se kladimo da ovo niste probali?"
Priprema60 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno90 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano100
  • Pregledi tokom meseca18
  • Pregledi tokom sedmice8
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • Za nadev
  • mleveno meso - 400 g, mešano
  • crni luk - 2 glavice
  • pirinač - 100 g
  • senf - 100 g
  • suvi začin - 1 kašičica
  • ulje - po potrebi
  • so - po ukusu
  • Za pohovanje
  • prezla - po potrebi
  • jaja - 5 komada
  • Za prženje
  • ulje - po potrebi
  • I još
  • oblanda - 5 lista, velika
* merne jedinice

Način pripreme

Na zagrejanom ulju upržiti sitno seckan crni luk, dodati mešano mleveno meso, pirinač, posoliti i umešati suvi začin. Upržiti desetak minuta. Ostaviti smesu da se ohladi.

Za to vreme, listove oblandi staviti između dve vlažne krpe i ostaviti ih da omekšaju.

U ohlađenu smesu sa mesom dodati senf i izmešati kako bi se senf sjedinio sa ostalim sastojcima.

Svaki list omekšale oblande premazati nadevom, uviti u rolat i staviti na poslužavnik.

Odložiti u zamrzivač na pola sata kako bi se stegli i lakše sekli. Rolate seći oštrim nožem na šnite željene debljine.

Jaja razmutiti ručnom žicom za mućenje. Isečene šnite valjati u razmućena jaja, pa zatim u prezle.

Pržiti na zagrejanom ulju dok ne porumene sa obe strane. Odlagati na kuhinjski papir kako bi se ocedio višak masnoće.

Poslužiti vruće.

Savet: Možete posližiti kao glavno jelo uz prilog po želji ili pak kao toplo predjelo.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar