Čokoladna oblanda

Ljiljana StankovicLjiljana Stankovic
Početnik
910609
Čokoladna oblanda
Fotografije: Ljiljana Stankovic
1 / 7
05/03/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
4 min.
Ukupno
64 min.
Porcije
10
"Oblanda, pa još čokoladna - nećemo odbiti, a vi?"

Potrebni sastojci

  • oblande - 1 pakovanje
  • jaja - 7 komada
  • šećer - 7 kašika šećera
  • vanilin šećer - 2 kesice
  • čokolada za kuvanje - 150 g
  • margarin - 250 g
  • šećer u prahu - 80 g
  • Za glazuru
  • čokolada za kuvanje - 80 g
  • ulje - 2 kašike ulja
  • bela čokolada - 30 g za ukrašavanje
* merne jedinice

Način pripreme

Penasto umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom, pa kuvati na pari uz neprekidno mešanje, dok se smesa ne zgusne. Dodati kockice izlomljene čokolade i mešati dok se ne rastope.

Posebno umutiti margarin sa šećerom u prahu sjediniti ohlađenim filom od čokolade i dobro izjednačiti obe smese.

Uzeti list oblande, pa hrapavu stranu premazati četvrtinom fila. Prekriti drugom oblandom. Postupak filovanja ponavljati dok se ne utroši sav material.

Glazura: Rastopiti sa malo ulja, i premazati oblandu. Kad se čokolada stegne rastopiti belu čokoladu i prošarati oblandu.

Napomena: Najbolje je umesto navedene količine margarina, da koristite pola maslaca, koji je ukusniji ali opusta fil, i pola margarina koji bolje steže fil.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: