Način pripreme
1. Jaja se umute sa šećerom u gust, beli, vazdušast krem. Važno je da su na sobnoj temperaturi.
2. Maslac se istopi sa belom čokoladom na pari na niskoj temperaturu, iako oduzima više vremena.
Sipaju se u penu od jaja i muti se opet kratko. U smesu se proseje brašno sa praškom za pecivo i meša se drvenom kašikom dok se potpuno ne usvoji.
3. Orašasti plodovi se iseckaju i dodaje se uz blago mešanje.
4. Sipa se u posudu veličine 20/20 cm ili takvu približnu, prethodno namazanu i nabrašnjenu ili pokrivenu papirom za pečenje.
Odozgo se ubacuju oprana i osušena zrna ogrozda. Ona će potonuti zbog toga što je konzistencija smese više retka i vazdušasta. To neka vas ne brine.
5. Kolač se peče na 180 stepeni 20 minuta. Nakon što se prohladi seče se na kvadrate i servira se sa šoljom aromatične kafe.
Nek vam je slatko!