Gaspaćo od jagode sa feta sirom i majčinom dušicom

Mariola Pantelic
Mariola Pantelic
Početnik
14/03/2020
"Smela kombinacija ukusa i aroma sa ukusom leta i veselih avantura "
Priprema10 min.
Ukupno10 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano8
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jagode - 400 g
  • paradajz - 200 g
  • kivi - 200 g
  • luk šalot - 2 komada (oko 35 g)
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • krastavac - 1 komad 200 - 220 g
  • sirće - 30 - 40 ml (ili po ukusu) od jabuke
  • voda - 100 - 150 ml
  • čili - 1/4 sveže papričice
  • majčina dušica - 2 struka, sveža
  • biber - 1 kašičica, ravna, sveže mleven
  • feta sir - 150 g
  • hleb - 50 g, suv, mnogo tvrd
  • so - 1 kašika, ili po ukusu
  • maslinovo ulje - pri serviranju
* merne jedinice

Način pripreme

1. Očistite jagode, paradajz, krastavac, luk, beli luk i kivi. Isecite ih na parčiće i stavite u blender.

2. namrvite u voće i povrće suvi hleb, sipajte sirće, vodu i začine zajedno sa solju i ljutom papričicom (možete da koristite i pola suve kajanske papričice).

3. Uključite blender na srednju jačinu i progresivno pojačavajte na maksimum - ostavite da se sve samelje dva minuta ili dok ne bude savršeno glatka konzistencija.

Dodatno začinite gaspaćo po vašim preferencijama.

4. Sipajte gaspaćo od jagode u čaše ili male posudice (dobro ohlađen).

U svaku stavite kocke feta sira i pospite aromatičnim maslinovim uljem.

Neverovatno ukusno, garantujem vam!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar