Način pripreme
U posudi razbijte jaje, dodajte šećer i umutite u vazdušast krem.
Sipajte kiselo mleko, sipajte ulje i promešajte.
Prosejte brašno sa prstohvatom soli i praškom za pecivo. U porcijama doadjte suvu smesu u krem od jaja.
Aromatizujte sa prstohvatom narendane kore pomorandže.
Homogenizujte smesu za kolač.
Postavite malu posudu za pečenje parčetom papira za pečenje. Sipajte smesu i zaravnajte.
Odozgo namažite 3-4 kašike domećeg slatka od pomorandže i poređajte kriške pomorandže
Ispecite mali kolač od pomorandže na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni sa ventilatorom oko 25 minuta.
Pospite ispečen kolač sa pomorandžama šećerom u prahu.
Sačekajte da se potpuno ohladi, pre nego što ga isečete.
Nek vam je slatko!