Način pripreme
Lepo umutite jaja. Dodajte šećer. I mešajte oba sastojka.
Stavite ulje, vodu i vanilu i ponovo promešajte.
Uzmite jednu pomorandžu, operite koru, ogulite je i koru isecite na male komade, iscedite sok pomorandže i takođe dodajte u smesu.
Prosejte brašno sa praškom za pecivo i dodajte, neprestano mešajući tako da se dobije glatka smesa.
Uzmite drugu pomorandžu, takođe je lepo vodom operite. Isecite je na tanke krugove.
U staklenu tepsiju prosejte kristal šećer, naređajte krugove pomorandže i sipajte smesu za kolač sa pomorandžom.
Uzmite tečnu čokoladu i malu kašičicu stavite u smesu. Neka čokolade bude svugde.
U prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni pecite dok ne bude gotov kolač sa komadićima pomorandže i tečnom čokoladom.
Kada je gotov, izvadite ga iz rerne i prekrijte krpom na otprilike 10 min. Vrhom noža polako odvojte strane, ali pazite da ga ne odsečete i ne raskomadate.
Okrenite na tanjir aromatični kolač, ostavite da se ohladi kolač sa komadićima pomorandže i tečnom čokoladom.
Pospite šećerom u prahu.