Humus sa cveklom

17/03/2020
"Humus sa cveklom niste probali, zar ne "
Priprema60 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno70 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano36
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • leblebije - 150 g (konzerva)
  • tahini od suncokreta - 2 - 3 supene kašike
  • limun - 1/2 malog limuna
  • beli luk - 1 mali čen
  • himalajska so - 1 kašičica
  • kumin - 1 kašičica
  • cvekla - 1 komad, mala glavica
  • za ukrašavanje
  • masline
  • brusketi
* merne jedinice

Način pripreme

Ogulite cveklu i skuvajte je na pari. Ostavite je da se u potpunosti ohladi i iseckajte je na ne mnogo krupne komade. Možete koristiti nož, secka ili rende.

Stavite isceđene leblebije iz konzerve zajedno sa veoma malo salamure (3-4 supene kašike) u duboku posudu za mućenje i pasirajte. Dodajte tahini od suncokreta, limunov sok, čenove belog luka, so i kumin. Ponovo pasirajte. AKo dobijete veoma gustu smesu za ovaj drugačiji humus, dodajte malo salamure leblebija.

U slučaju da ste dobili retku smesu, možete je zgusnuti sa malo instant pire krompira ili prezli.

Sada je trenutak da probate ukus i da još začinite ovaj veganski namaz, ukoliko je to potrebno.

Ostavite u frižideru na sat vremena da se stegne.

Humus pomešajte sa iseckanom cveklom.

Obrazujte salatu po želji - kašikom za sladoled, prestnovima različitog oblika ili odgovarajućim činijicama.

Humus sa cveklom dekorišite maslinama i brusketima.

Napomena: Za dan zaljubljenih po želji možete oblikovati salatu tako da se dobije srce.

I Živeli!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar