Način pripreme
U velikoj posudi prosejte brašno. Dodajte jaje, maslinovo ulje i so.
Zagrejte sveže mleko, stavite kvasac i šećer i promešajte dok se kvasac ne rastvori. Sipajte tečnost u brašno.
Zamesite meko testo. Stavite ga u posudu, namažite kašičicom maslinovog ulja i pokrijte posudu parčetom najlona i krpom.
Ostavite testo na toplom, dok ne udvostruči svoj obim.
Naraslo testo razvijte na blago nabrašnjenoj površini debljine 3-4 mm. Kalupima različitih veličina isecite srca.
Isecite nekoliko i povežite sa drugim neisečenim, da ih napravite u parove.
Postavite posudu za pečenje papirom za pečenje. Poređajte pripremljene đevreke na rastojanju i namažite maslinovim uljem.
Ostavite još 20 minuta, da se opuste, nakon toga ispecite đevreke zaljubljena srca u prethodno zagrejanoj rerni dok ne dobiju prijatnu preplanulost.
Ohladite grisine na rešetki.
Nek vam je slatko!