Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Đevreci»Dijetalni đevreci

Dijetalni đevreci

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7642215k213
Dijetalni đevreci
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 9
11/03/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"I vi ne možete da dočekate ove đevrečiće, zar ne?"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • so - 1/2 kašičice
  • sušeni začini - 1 kašičica, origano, majčina dušica
  • sitan sir - 200 g, fin
  • brašno od spelte - 120 g
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • topljeni sir - 200 g
  • maslac - 20 g
  • seme maka - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite viljuškom dva jaja sa malo soli.

Dodajte u njih sitan sir, suve začine po želji i prašak za pecivo.

Promešajte dobro.

Isecite topljeni sir na sitne kocke i dodajte i njega. Možete da ga zamenite kačkavaljem ili sirom.

Na kraju dodajte brašno od spelte i promešajte, tek toliko da se pomešaju sastojci.

Dobija se gusto i lepljivo testo.

Namažite ruke sa malo ulja i podelite testo na 6 delova.

Od svakog oformite lopticu, u čijem centru napravite rupu pomoću prsta.

Poređajte đevreke u posudu za pečenje, pokrivene papirom za pečenje.

Isecite maslac i stavite po malo parče u centar svakog đevreka.

Pospite semenom maka ili drugim semenkama po ukusu i stavite dijetalne đevreke da se peku u zagrejanoj rerni na 200 stepeni sa ventilatorom 15 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: