Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Đevreci»Koledarski đevreci

Koledarski đevreci

Koledarski đevreci
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
70 min.
"Božić ne može da prođe bez đevreka, a recept za njih je upravo ovaj"

Potrebni sastojci

  • voda - 200 ml
  • suvi kvasac - 1 pakovanje
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 2 supene kašike
  • brašno - 2 šolje
  • žumanca - 1 komad, za premazivanje
  • semenke - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu se sipa brašno i napravi se udubljenje. Dodaje se voda, kvasac, so, ulje i muti se viljuškom u kašu, posle se sa brašnom mesi srednje meko testo.

Ostavlja se da naraste na toplom i deli se na male i veće loptice. Od svake se oblikuje fitilj, presavija se na dva i uvija se, tako što se krajevi iseku.

Ređaju se u tepsiju, premazuju se umućenim žumancem sa kašikom ulja i posipa se semenkama.

Peku se đevreci u zagrejanoj rerni na 180°C 20 minuta i vade se.

Koledarski đevreci se daruju koledarima kada dolaze da pevaju pesme za zdravlje i berićet!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: