Desert za dvoje sa pomorandžama i lešnicima

Desert za dvoje sa pomorandžama i lešnicima

Desert za dvoje sa pomorandžama i lešnicima
Fotografije: Jordanka Kovacheva
1 / 4
17/03/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Skuvaj25 min.
Ukupno35 min.
Porcije2
"Podeljena sreća je dupla sreća - zato je i desert za dvoje"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1 Lešnike zapečemo na suvom tiganju i sameljemo. Možemo koristiti i gotove samlevene.

2. Izrendajte na fino rende koru od pomorandže, samo narandžasti deo. Posebno u posudi iscedite sok od citrusa. Od njega će nam biti potrebno 40 ml.

3. Maslac rastopimo na tihoj vatri ili pari. U njega sipamo šećer, brašno, žumance, koru od citrusa i sok i mlevene lešnike, odvojimo 1 supenu kašiku, sa kojom ćemo posuti dva mala kalupa za klasičan sufle, prethodno namazana. Ako nemate male kalupe koristimo velike za celu količinu i isto je odlična varijanta deserta za dvoje.

4. Smesu rasporedimo u kalupe, a u sredinu stavljamo po dva komada čokolade. Sam kolač nije mnogo sladak, ali čokolada to kompenzuje sve ti i sve je balansirano savršeno.

Odozgo po želji posipamo sa još mlevnih lešnika, pokvasimo sa malo maslaca.

5. Romantičan desert pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni 20-25 minuta, u zavisnosti od toga li se koriste dva mala ili jedan manji kalup.

6. Na tanjir, u kojem ćete servirati, poređajte kriške pomorandže i sveže listove mente. Pečeni kolač ostavite 2-3 minuta da se ohladi i dok je još topao okrenite na tanjir i servirajte.

Odlična ideja za praznični desert za Dan zaljubljenih, ali i u svakoj prilici, pošto se priprema lako i brzo.

Neka vam je slatko i mnogo romantično!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: