Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Desert za dvoje sa pomorandžama i lešnicima

Desert za dvoje sa pomorandžama i lešnicima

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78116k947
Desert za dvoje sa pomorandžama i lešnicima
Fotografije: Yordanka Kovacheva
4 / 5
17/03/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Podeljena sreća je dupla sreća - zato je i desert za dvoje"

Potrebni sastojci

  • pomorandže - 1 komad
  • lešnici - 30 g, sirovi, oljušteni
  • brašno - 30 g
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičice
  • maslac - 20 g + za premazivanje kalupa
  • šećer - 15 - 20 g, braon
  • čokolada - 25 g, 50 % kakaa
  • žumanca - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

1 Lešnike zapečemo na suvom tiganju i sameljemo. Možemo koristiti i gotove samlevene.

2. Izrendajte na fino rende koru od pomorandže, samo narandžasti deo. Posebno u posudi iscedite sok od citrusa. Od njega će nam biti potrebno 40 ml.

3. Maslac rastopimo na tihoj vatri ili pari. U njega sipamo šećer, brašno, žumance, koru od citrusa i sok i mlevene lešnike, odvojimo 1 supenu kašiku, sa kojom ćemo posuti dva mala kalupa za klasičan sufle, prethodno namazana. Ako nemate male kalupe koristimo velike za celu količinu i isto je odlična varijanta deserta za dvoje.

4. Smesu rasporedimo u kalupe, a u sredinu stavljamo po dva komada čokolade. Sam kolač nije mnogo sladak, ali čokolada to kompenzuje sve ti i sve je balansirano savršeno.

Odozgo po želji posipamo sa još mlevnih lešnika, pokvasimo sa malo maslaca.

5. Romantičan desert pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni 20-25 minuta, u zavisnosti od toga li se koriste dva mala ili jedan manji kalup.

6. Na tanjir, u kojem ćete servirati, poređajte kriške pomorandže i sveže listove mente. Pečeni kolač ostavite 2-3 minuta da se ohladi i dok je još topao okrenite na tanjir i servirajte.

Odlična ideja za praznični desert za Dan zaljubljenih, ali i u svakoj prilici, pošto se priprema lako i brzo.

Neka vam je slatko i mnogo romantično!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: