Način pripreme
Prosejemo brašno. Unutra stavljamo prašak za pecivo i promešamo.
Možemo da pomešamo i zajedno da prosejemo da bi bilo još bolje, da bude fino i da nema grudvica.
Vadimo jaja na sobnu temperaturu, maslac takođe.
U posudu stavljamo jaja i šećer i dobro umutimo. Posle dodajemo osveže mleko, mekani kravlji maslac i krem sir. Mutimo mikserom dok ne postane glatko i mekano.
Dodajemo vanilu - jednu ampulu za aromu. Promešamo.
U delovima dodajemo brašno sa praškom za pecivo i mutimo dok ne dobijemo homogenu smesu.
U kalupe za mafine stavljamo papirne korpice.
U smesu za mafine dodajemo sveže borovnice. Promešamo samo kašikom ili spatulom pažljivo.
Ravnomerno rasporedimo kašu u kalupe za mafine.
Od testa za mafine dobijamo 12-14 komada, u zavisnosti od veličine kalupa.
Pečemo ukusne mafine u rerni, ugrejanoj na 180 stepeni 22-25 minuta. Vadimo ih da se ohlade.
Posipamo mafine borovnicama šećerom u prahu.
Neka vam je slatko!
Jedemo mafine sa krem sirom i svežim borovnicama uz kafu.