Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Mafini sa borovnicama i kiselom pavlakom

Mafini sa borovnicama i kiselom pavlakom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8032563k249
Mafini sa borovnicama i kiselom pavlakom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
31/01/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
16
"Mafini sa borovnicama i kiselom pavlakom su nedovoljivi kolačići koje svako treba da proba."

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • šećer - 100 g
  • ulje - 120 ml
  • kisela pavlaka - 200 g
  • brašno - 300 g
  • prašak za pecivo - 2 kašičice
  • vanilin šećer - 1 komad
  • so - 1/2 kašičice
  • borovnice - 1 šolja, zamrznute
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja se mute u posudi dok ne pobele. U mlazu se sipa ulje, a nakon toga uz neprestano mešanje se dodaje kisela pavlaka.

Brašno se proseje zajedno sa praškom za pecivo, dodaje se vanilin šećer i so, nakon čega se meša.

Zamrznute borovnice se stavljaju u brašno i uvaljaju se. Na ovaj način neće otići na dno kapsula za mafine.

Brašno se dodaje u porcijama zajedno sa borovnicama u mokre sastojke.

Smesa se pažljivo meša, nakon čega se prebacuje u prethodno pripremljene kapsule za mafine stavljene u odgovarajući kalup.

Mafini se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni 30 minuta.

Mafini sa borovnicama i kiselom pavlakom su nedovoljivi kolačići koje svako treba da proba.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: