Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Slepljeni kolači»Meki keksići sa bundevom i kremom

Meki keksići sa bundevom i kremom

Meki keksići sa bundevom i kremom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
40
"Mekani keksići sa bundevom će vaše goste ostaviti bez reči"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 200 g
  • šećer - 200 g
  • brašno - 400 g
  • kravlji maslac - 200 g
  • so - prstohvat
  • prašak za pecivo - 4 kašičice
  • pomorandža - kora
  • šećer u prahu - za valjanje
  • krem sir - 2 supene kašike
  • maskarpone - 2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte bundevu na pari. Izvadite i ostavite da se ohladi.

Izgnječite viljuškom. Stavite kuvanu bundevu zajedno sa ostalim sastojcima. Zamesite testo.

Ostavite u frižideru 30 minuta.

Izvadite, napravite loptice. Uvaljajte kolače sa bundevom u šećer u prahu.

Stavite ih u pleh, obložen papirom za pečenje.

Spljeskajte lagano gornji deo. Poređajte na rastojanju jedan od drugog.

Pecite keksiće u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta. Izvadite i ostavite da se potpuno ohlade.

U posudi pomešajte krem sir sa maskarponeom i dobro promešajte.

Zalepite keksiće po dva i poređajte mekane keksiće sa bundevom i kremom na odgovarajući ranjir.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: