Način pripreme
Isecite tikvice na kockice i blanširajte na kratko u posoljenoj vodi. Ocedite i prebacite u odgovarajuću namazanu posudu za pečenje.
Beli luk izdinstajte u kravljem maslacu i maslinovom ulju i prebacite kod tikvica. Kapar ocedite, topljeni sir takođe isecite na male kockice i rasporedite preko tikvica. Čeri paradajz rasporedite ravnomerno u pleh.
U posudi mikserom umutite jaja, mleko, kiselu pavlaku, brašno, dodajte sitan sir i sitno izrendan kačkavlj.
Promešajte smesu i začinite sveže mlevenim biberom i sitno iseckanom mirođijom, probajte i ako je potrebno dodajte so i začin od povrća. Smesu pažljivo sipajte preko povrća, paradajz da bude skoro potpuno prekriven.
Stavite jelo u ugrejanu rernu da se peče oko 30-40 minuta ili dok ne dobije zlatnobraon koricu.
Miris koji se širio je bio neverovatan, a ukus zapečenog jela - čaroban.
Servirajte je hladnu i sa čašom belog vina.
Prijatno!