Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Dinstana riba»Morski đavo sa kaprom i divljom mirođijom

Morski đavo sa kaprom i divljom mirođijom

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Morski đavo sa kaprom i divljom mirođijom
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Da li ste jeli morskog đavola - ako niste da znate, da će to postati vaša omiljena riba, ako je probate spremljenu na ovaj način"

Potrebni sastojci

  • morski đavo - 2 komada, repovi
  • kapar - 2 kašike
  • masline - 100 g, zelene
  • mirođija - 1 struk, divlja
  • žalfija - 3 - 4 listića
  • roze - 1 šolja ili belo vino
  • beli luk - 1 glavica
  • so
  • biber - zrna
  • maslinovo ulje - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Morski đavo je riba koja se nalazi u skoro svim morima i okeanima.

Meso ribe po ukusu liči na jastoga, zato može da se kaže da je delikates. Konzumira se repni deo.

Zagrejte u tiganju šolju maslinovog ulja. Ubacite repove i zapržite po 1-2 minuta po sdtrani. Prelijte rozeom ili šoljom belog vina.

Posolite, dodajte u tiganj grančicu divlje mirođije, 2 kašike mariniranog kapra, 100 g zelenih maslina bez koštica, nekoliko listova žalfije, zrna bibera i čenove belog luka.

Poklopite tiganj i kuvajte ukusnu ribu 10 minuta. Nema potrebe za dugim kuvanjem, meso je veoma nežno.

Gotove repove morskog đavola poređajte u tanjir, prelijte mlazom maslinovog ulja i delom sosa.

Servirajte morskog đavola sa kaprom i divljom mirođijom sa salatom po želji.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: