Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Riblja Čorba»Čorba od praziluka sa školjkama i brokolijem

Čorba od praziluka sa školjkama i brokolijem

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78716k967
Čorba od praziluka sa školjkama i brokolijem
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 7
21/03/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
3
"Zdrava čorbica sa prazilukom, školjkama i brokolijem, koja će ugrejati vaše srce"

Potrebni sastojci

  • praziluk - 250 g, očišćen
  • luk - 30 g
  • krompir - 100 g
  • tikvice - 100 g
  • pileći bujon - 600 ml
  • školjke - 200 g bele
  • maslinovo ulje - 35 g + za posipanje
  • brokoli - 350 - 400 g
  • so - po ukus
  • biber - 2 prstohvata, sveže samleven
  • peršun - 3 struka
* merne jedinice

Način pripreme

1. Stavite školjke u vodu sa kašičicom soli rastvorenom u njoj. Tako će se izbaciti pesak koji sadrže.

2. Iseckajte praziluk, tikvice i luk i dinstajte 10-5 minuta u maslinovom ulju na umerneoj vatri.

3. Isecite krompir na komade i stavite u drugo povrće na vatru 4-5 minuta.

4. Sipajte pileći bujon i kuvjate 20 minuta.

5. Za to vreme prirpemite brokoli, iskidajte ga na male ružice. Stavite na vatru vodu sa malo provri i kad provri na jakoj vatri stavite ružice i kuvajte 9-10 minuta. Ocedite i prelijte hladnom vodom, da se prekine proces kuvanja i da ne omekšaju previše.

6. Lepo operite školjke i ako treba operite u još nekoliko voda dok ne prestanu da puštaju pesak.

7. Kad riblja čorba bude skoro gotova, dodajte svež peršun, biber i pasirajte. Po želji razredite sa malo vode. Stavite i školjke i kuvajte dok se ne otvore. Možete ih napraviti posebno, na pari ili tiganju sa malo maslinovog ulja.

8. Ukusnu čorbu servirajte toplu, u svaku porciju stavite brokoli i pospite maslinovim uljem. Čorba od praziluka sa školjkama i brokolijem je gotova.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: