Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba od praziluka sa krompirom i viršlama

Čorba od praziluka sa krompirom i viršlama

Emilia YankulovaEmilia Yankulova
Početnik
8422
Čorba od praziluka sa krompirom i viršlama1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Ukusan recept sa kobasicom ili frankfurterima, definitivno ima mesto na vašoj trpezi"

Potrebni sastojci

  • praziluk - 3 struka
  • krompir - 5 komada srednje veličine
  • viršle - 2 komada
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 1/2 šolja
  • maslac - 2 supene kašike kravlji ili ulje
  • biber - 15 zrna
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite ili operite praziluk, isecite sitno, stavite u vrelu posoljenu vodu i nakon što provri 5-6 minuta dodajte oljušten krompir isečen na kockice i zrna bibera.

Kad omekša krompir stavite maslac, nakon 3-4 minuta dodajte isečene virsšle i nakon što provri skinite supu sa vatre i dodajte jaje pomešano sa kiselim mlekom.

Pre serviranja čorbu sa krompirom i viršlama možete dodati i pržene krutone od hleba.

Viršle možete zameniti debrecinskom, tankim kobasicama, frankfurterima itd.

Ako volite čorbe probajte našu čorbu sa lopticama, ovu ukusnu čorbu od spanaća ili klasičnu pileću čorbu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: